Old & Rare Whisky Festival
18-19 May 2019 11:30 - 18:00

OUR STORY

OLD

Whisky maken is relatief eenvoudig en gebaseerd op eeuwenoude tradities, ambachten en principes. Toch zien we altijd opnieuw nieuwe evoluties. Innoverende ideeën vinden hun plaats. Stokerijen verdwijnen in de mist van de geschiedenis terwijl nieuwe producenten om de gunst van de whisky fans dingen. Kortom één boeiende wereld in functie van hét culinaire topproduct dat WHISKY noemt.

In dit festival kijken we vooral even achterom maar niet exclusief. Alleen al omdat de term “old” zovele ladingen dekt. Old, als in “Old School whisky”: whisky gemaakt met ingrediënten en methodes die ondertussen in onbruik zijn geraakt. Of “old” als in lang gerijpt of lang geleden gebotteld. Of whisky van verdwenen stokerijen.

RARE

Uiteraard worden de oude bottelingen steeds zeldzamer. Van lang gerijpte versies worden meestal beperkte hoeveelheden op de markt gebracht. Single cask, Small batch, Limited editions : ze hebben allemaal dat tikkeltje bijzonder. Bijzondere onafhankelijke bottelingen, Distillery Only 

Old & Rare Whisky Festival Belgium

Na bijna dertig jaar duiken we met The Whisky House in onze rijk gevulde archieven. Wij nodigen ook een beperkt aantal gasten uit. Samen zorgen we voor een unieke beleving waarin zeldzame maar vooral interessante producten centraal staan. Een unieke kans om unieke producten te ontdekken.

Onze “Dramlist” zal een overzicht geven van de beschikbare producten. Die lijst maken we zo volledig mogelijk: een bezoek perfect voorbereiden is mogelijk. Hij wordt in de loop van de inschrijvingsperiode aangevuld. Een aanbod van 150 topwhisky’s is de basis. 


We gaan voor een totaalbeleving

In de toegangsprijs is altijd eten ingegrepen. Het wordt dus verantwoord genieten van topproducten. Op het tempo van deze producten. Proevers worden hoofdzakelijk aangeboden per 1 centiliter. Zo kunnen we starten met borrels vanaf 1 euro of 1 Goldie, zoals het betaalmiddel op het festival zal noemen. Ook een geschikt glas is inbegrepen.

En er is uiteraard voldoende water voorzien.

Ook de “Bob’s” worden in de watten gelegd. 

FOOD

In het centrum de te proeven whisky’s. Daarrond een onbezorgde sfeer. Tussen 13u en 19u (jawel, een uur nadat de “tap toe” is) kan iedere bezoeker ook genieten van “vaste” voeding. Iedere bezoeker: veganist, flexitarier of carnivoor. Deze service is inbegrepen in de toegangsprijs.

Het buffet is onbeperkt toegankelijk. Hier geen “old & rare” maar een op-en-top hedendaagse stijl en filosofie. De ruime keuze aan dagverse koude en warme groenten is de basis en komt van lokale producenten en leveranciers. Ze zijn bio waar het kan. Maak u eigen gerechtjes in combinatie met ons aanbod vlees en vis. Koud of vers van de gril of de bbq. Zelfs op zaterdag zal de Britse “Sunday Roast” niet ver weg zijn. Desserts zijn er natuurlijk ook. Er kan zittend of staand genoten worden.

PENDELDIENST

Wij organiseren een GRATIS pendeldienst vanaf de stations van Denderleeuw en Liedekerke. Reis dus in alle veiligheid. Meer details over de proktische kant hieromtrent "coming soon"